Szakmai tudnivalók futónövény fajtaválasztás előtt: Ültetési útmutató, általános leírás

A kapaszkodó növények hasonló feladatot látnak el, mint a sövénynövények. Feladatuk, hogy védjenek a belátástól, óvjanak a széltől, árnyékoljanak, biztos takarást adva. A futónövényeknek szükségük van valamilyen támrendszerre, amire kapaszkodhatnak, így sűrű, kompakt “zöld falat” hoznak létre. Ezek a növények növekedésük során csavarodó szárukkal, kacsokkal vagy éppen léggyökereikkel kapaszkodnak. Előnyös tulajdonságuk, hogy mivel felfelé kúsznak növekedésük során, ezért nem foglalnak el sok helyet a kertben, így ideális választás kisebb kertekbe is.

Ma már rendkívül sok növény közül tudunk választani. Vannak virágzó növények, örökzöldek, gyorsan növő fajták. A virágzó kapaszkodó növények színes, illatos virágaikkal díszítik kertünket. Szoliter növények, melyek különböző évszakokban nyíló virágaikkal ékesítik kertünket.
Léteznek örökzöld futónövények, melyek levélzetükkel egész évben takarást biztosítanak. Az örökzöldek tavasztól őszig pompás virágaikkal díszítenek, leveleiket nem hullajtják le, így levélzete egész évben díszítőérték.
A legtöbb futónövény a napos, félárnyékos helyen érzi jól magát. Többnyire igénytelen növények, azonban a meleg nyarakon érdemes rendszeresen öntözni őket, és gondoskodni a tápanyag utánpótlásról trágyázással és tápoldatos vízzel . Formájukat metszéssel igazíthatjuk.

Örökzöld kapaszkodó növények: Borostyán, csillagjázmin
Lombhullató és virágzó futónövények: Lilaakác, trombitafolyondár, futólonc, kacsos vadszőlő, kúszó hortenzia
Lombhullató és ehető termésű futónövények: Szőlő, kivi

Ültetési tanácsok: 
1. Lépés: Ássunk egy 30 cm széles és 30-50 cm mély gödröt.
2. Lépés: Rakjunk a gödör aljára 5-10 cm vastag réteg trágyát.
3. Lépés: A trágyára rakjunk 5-10 cm termőföldet.
4. Lépés: Helyezzük a fát a gödörbe és ássuk be (tányért hagyjunk az öntözésnek)
5. Lépés: Öntözzük meg 5-10 L vízzel

Reviews

Nincsenek még vélemények.

Legyél te az első aki véleményt ír a “Fehér-tarka levelű borostyán 30-40cm “Hedera helix Glacier”” termékre

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.

Rate Your Satisfaction*

[]