Szakmai tudnivalók bambusz fajtaválasztás előtt: Ültetési útmutató, környezeti igények

A bambuszok évelő, örökzöld növények. Ázsiában őshonosak, több mint ezer fajuk ismert. A legtöbb faj 3-10 méter magas, szárának vastagsága pedig 2-5 cm közötti. Magyarországon is egyre népszerűbb, gyakran ültetett dísznövény. A japán kertek egyik fő eleme. Léteznek sárga, zöld, sőt vörös és fekete színben is. Vannak zöld alapon sárga csíkos, vagy sárga alapon zöld csíkos változatok is. Közepes magasságúakat gyakran sövényként ültetik, a legmagasabbakból ligetek, erdők is kialakíthatók.

A bambuszok rizómával szaporodnak. A gyökerek a föld alatt minden irányba szétterjednek és ezekről hajtások bújnak elő. Levelei általában örökzöldek, de a növény minden évben teljes új levélzetet fejleszt, a régi levelek fokozatosan elszáradnak, lehullanak. Szinte minden típusú talajban megél, de szereti a tápanyagban gazdag talajt és a bőséges vízellátást.

Az élet szinte minden területén hasznosítható növény. Készíthető belőle kerítés, építési állványzat, kerti vagy akár szobai bútor. A talajból kibújt fiatal bambuszhajtás, a bambuszrügy a legtöbb faj esetében ehető, az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga.

Ültetési tanácsok:
1. Lépés: Ássunk egy 50 cm széles és 80-100 cm mély gödröt.
2. Lépés: Rakjunk a gödör aljára 10-20 centi vastag réteg trágyát.
3. Lépés: A trágyára rakjunk 10-20 cm termőföldet.
4. Lépés: Helyezzük a fát a gödörbe és ássuk be (tányért hagyjunk az öntözésnek)
5. Lépés: Öntözzük meg 20 L vízzel
Kordában tartása a nem kívánt hajtások lenyírásával vagy a gyökérzet terjedésének betonnal, erős fóliával (bambusz gyökércsapda-polietilén HDPE) való körbe kerítésével lehetséges.

Reviews

Nincsenek még vélemények.

Legyél te az első aki véleményt ír a “Zöld szárú Sövénybambusz 60-80cm “Phyllostachys Bissetii”” termékre

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.

Rate Your Satisfaction*

[]